Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η δολοφονία της πιο διάσημης πόρνης της Αθήνας που έμεινε ανεξιχνίαστη (βίντεο)



Η Γαβριέλλα Ουσάκοβα γεννήθηκε στη Ρωσία από αριστοκρατική οικογένεια και ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’30.


Έγινε πόρνη και άσκησε το επάγγελμά της σαράντα χρόνια. Τέσσερις δεκαετίες είναι πολλές για αυτή τη δουλειά, αλλά η Γαβριέλλα δεν ήταν μια συνηθισμένη περίπτωση. Ήταν ιερόδουλη «διότι....
έτσι γεννήθηκε», όπως έγραψε στη βιογραφία της. Το 1991 ήταν 75 ετών και ασκούσε ακόμη το επάγγελμά της.

Βρέθηκε στραγγαλισμένη στο σπίτι της στην οδό Μάρκου Ευγενικού, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Πέθανε αβοήθητη, ενώ ο δολοφόνος της δεν βρέθηκε ποτέ. Τα κίνητρα παρέμειναν άγνωστα και οι εικασίες είναι πολλές. 

Η ελληνική κοινωνία της εποχής σοκαρίστηκε από τη βιαιότητα. 
Όσοι δεν γνώριζαν τη Γαβριέλλα, ανακάλυψαν μια σπάνια προσωπικότητα, που κάθε άλλο παρά ανήθικη ήταν.

Στην κηδεία της βρέθηκαν ελάχιστοι άνθρωποι και ανάμεσά τους πολλοί πελάτες της. Αγαπήθηκε όμως από πολύ κόσμο και κυρίως το γειτονικό της περιβάλλον. Τα φώτα της δημοσιότητας απέτρεψαν αρκετούς από το να την αποχαιρετήσουν.

 Η Γαβριέλλα, εξαιρετικά μορφωμένη για την εποχή της, γνώριζε πέντε ξένες γλώσσες, κοπτοραπτική, σπούδασε στις Καλόγριες και παρέδιδε μαθήματα Γαλλικών. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 έχτισε το περίφημο διώροφο σπίτι της στη Νεάπολη Εξαρχείων, όπου άρχισε την πολυσυζητημένη καριέρα της.... 

Η πρώτη ιερόδουλη που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τους Ναζί, ο οίκος ανοχής της Ουσάκοβα γνώρισε μέρες ευημερίας, λόγω των συχνών επισκέψεων από Γερμανούς στρατιώτες και διοικητές.

 Η πλανεύτρα των Αθηνών, εκμεταλλευόταν τις… «στενές» της επαφές με τις ναζιστικές αρχές και αποκάλυπτε τα μυστικά τους στα μέλη της Αντίστασης.


Παρείχε όποια πληροφορία αποσπούσε από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς των Κατοχικών δυνάμεων για το καλό της πατρίδας. Γιατί έτσι ένιωθε την Ελλάδα. Πατρίδα της. Για τη συνεισφορά της αυτή, της δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια τιμητική πλακέτα. 

Η Γαβριέλλα, μάλιστα, ήταν η πρώτη ιερόδουλη που πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου(!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου