Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εν Αθήναις....έλαβον

Μια παλιά Κυριακή εκλογών όταν δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και τόσοι παπαγάλοι της ενημέρωσης να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Από το πρωϊ στο πόδι οι νοικοκυρές να πάνε νωρίς να ψηφίσουν για να γυρίσουν να φιάξουν το φαϊ.

Οι ηλικιωμένοι έτοιμοι χαράματα να περιμένουν τα παιδιά τους να τους πάνε αλαμπρατσέτα στο εκλογικό τμήμα και να μπούν μαζί τους πίσω από το παραβάν μήπως και δεν ρίξουν το έτοιμο σταυρωμένο  ψηφοδέλτιο που τους είχαν βάλει στην τσέπη.

 


Είχαν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στον υποψήφιο Καλοχαιρέτα ότι στην οικογένεια έχει τόσους ψήφους οπότε περίμενε και το αντάλλαγμα αν φυσικά έβγαινε ο επαγγελματίας σωτήρας. Τα εκλογικά μπαλκόνια στο φόρτε τους για τους δεκάρικους....





ΕΡΕ του Κ.Καραμανλή που πήρε τις εκλογές με δεύτερο κόμμα την ΕΔΑ Ενιαία
Δημοκρατική Αριστερά παρακαλώ ως αξιωματική αντιπολίτευση...

 
Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ της εποχής ...Φιλελεύθεροι με τον Γεώργιο Παπανδρέου
τον παππού δηλαδή και συνεταίρο τον Σοφοκλή Βενιζέλο....
Αναστατωθήκανε τότε οι ξένοι με την άνοδο της αριστεράς και κάποιοι
θα έλεγαν σήμερα ότι η φάρσα επαναλαμβάνεται αλλά στο αποκορύφωμά της.
Είχε πάρει 24 % η αριστερά...αστρονομικό νούμερο για την εποχή....






Είχε και άλλα κόμματα αλλά θα σταθώ στην εκλογική ημέρα...στην γειτονιά.... Οι Καραμανλικοί ...οι Παπανδρεϊκοί ανταγωνιζόντουσαν ...ήξεραν ότι η αριστερά δεν θα έκανε τίποτα οπότε οι καυγάδες ήταν μεταξύ τους.

Οι αριστεροί ολιγόλογοι απέφευγαν τους διαπληκτισμούς και σιγομιλούσαν μεταξύ τους κόβοντας την κουβέντα όταν ερχότανε κάποιος αντίθετος.

Τους πειράζανε αυτοί και φυσικά πιανόντουσαν στα χέρια για να ακολουθήσουν οι χαρακτηρισμοί....."δοσίλογοι...κομούνια..." και έμπαιναν στην μέση οι ψύχραιμοι και τους χώριζαν..."...δεν ντρεπόσαστε τόσα χρόνια γειτόνοι..."

Ευτυχώς τελείωνε εκεί το επεισόδιο και έδιναν ραντεβού το βράδυ σε ένα σπίτι για να ακούσουν τα εκλογικά αποτελέσματα.... Τι στατιστικά και πράσινα άλογα...


Έκλειναν οι κάλπες και μετρούσαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι τα ψηφοδέλτια βρέχοντας τα δάχτυλα στο βρεμένο σφουγγαράκι . Στο σπίτι συνωστισμός ..."...καθείστε όπου βρείτε..." Ο περισσότερο γραμματιζούμενος έπαιρνε ένα χαρτί και ένα μολύβι και έγραφε σε στήλες τα κόμματα....


Ο εκφωνητής μετά το σήμα άρχιζε μετά τον πρόλογο να μεταδίδει τα αποτελέσματα... "...Αθήναι....250 εκλογικόν τμήμα ανδρών Αγίου Κων/νου Ομονοίας ...έλαβον...."

Χαρά και λύπη στην ομήγυρη με την οικοδέσποινα να κερνάει το ουζάκι με τον μεζέ και να λέει.... "...δεν βαριέστε...όποιος και να βγεί..." 


Επίλογος με το σήμερα.....

 Καλό βόλι λοιπόν ...εμείς αποφασίζουμε...
εμείς θα φταίμε για ποιόν θα βάλουμε στην Βουλή για να μην 
 τον λέμε κλόουν μετά και άλλα χαριτωμένα επαναστατικά!




πίσω στα παλιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου