Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ..Ο ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ

Με πολύ αγάπη και σεβασμό στον κύριο Ανδρέα Μπάρκουλη








Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν ένας από τους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Ήταν εκείνος για τον οποίο δημιουργήθηκε το σλόγκαν «κορίτσια ο Μπάρκουλης».



Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1936. Από μικρός πήρε μέρος πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το θίασο των Σπύρου Μουσούρη – Κρινιώς Παπά. Σπούδασε στη Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη, στην οποία διακρίθηκε ως εξαιρετικό ταλέντο.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1956 και στον κινηματογράφο το 1957, στην ταινία «Μαρία η Πενταγιώτισσα». Σύντομα, αναγνωρίστηκε ως ο πιο δημοφιλής πρωταγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου, αφού έπαιξε και συμμετείχε σε περισσότερες από 110 ταινίες. Από αυτές ξεχώρισαν:


Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958), Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958), Διακοπές στην Αίγινα (1958), Η Μουσίτσα (1959), Μην είδατε τον Παναή (1962), Το Δόλωμα (1964), Τζένη Τζένη (1965), Ησαΐα μη Χορεύεις (1969), Μια τρελή τρελή Σαραντάρα (1970) κ.ά.





  

Κάποια περίοδο αργότερα έφυγε στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε και με το τραγούδι. Επέστρεψε όμως στην Ελλάδα και αφοσιώθηκε στο θέατρο.

Ο γοητευτικός πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του κινηματογράφου και είχε φιλική σχέση  με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Τζένη Καρέζη. 





Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκος μιλάει για τον μπαμπά του: "Παρότι είναι ανάπηρος προσπαθεί να με κάνει να χαρώ"

 

 

Μια πολύ τρυφερή συνέντευξη έδωσε ο 12 χρονος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκος,  στην εκπομπής FTHISTV της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ο μικρός Νίκος παρέδωσε μαθήματα ήθους και ωριμότητας. Για την εικόνα ενός γλυκύτατου παιδιού -που η ομοιότητά του με τον γοητευτικότατο πατέρα του είναι εμφανής - να μιλά με τέτοια συγκρότηση και σεμνότητα, αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς του. Τόσο στον Ανδρέα Μπάρκουλη αλλά κυρίως στη σύζυγό του Μαρία που παρά τις δυσκολίες μεγαλώνει ένα παιδί με αρχές.




 "Δεν με νοιάζει ποιος ήταν ο μπαμπάς μου. Για μένα δεν είναι ηθοποιός είναι ο μπαμπάς μου. Είμαι περήφανος για εκείνον για τη χαρά που είχε δώσει στιν κόσμο. Μαζί βλέπουμε ποδόσφαιρο. Του πάω παιχνίδια και βλέπουμε στον υπολογιστή, συζητάμε. 

Του έχω πει ότι θέλω να γίνω ποδοσφαιριστής και συμφωνεί. Το έχω ακούσει το Κορίτσια ο Μπάρκουλης αλλά δεν μπορώ εγώ να το πω αυτό, ούτε περηφανεύομαι γι,αυτό όταν μου το λένε. Παρότι ο μπαμπάς μου είναι στο καροτσάκι ανάπηρος, κάνει τα πάντα για να είμαι χαρούμενος"







 

 

Άννα Φόνσου – Ανδρέας Μπάρκουλης φωτογραφίζονται αγκαλιά 53 χρόνια μετά

 

 

Ήταν το 1960. Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Ντίμης Δαδήρας αποφασίζει να γυρίσει την ταινία «Δον Ζουάν για κλάματα» σε σενάριο του Γιάννη Μαρή.


Η ιστορία ταιριάζει «γάντι» στον αλησμόνητο Λάμπρο Κωνσταντάρα που ενσάρκωνε το εύθυμο γεροντοπαλίκαρο. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν δυό αγαπημένοι ηθοποιοί. 

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης και η Άννα Φόνσου. Εκεί θα εστιάσουμε.
Μια φωτογραφία από εκείνη την ταινία πέρασε στο μύθο. Είναι το τρυφερό ενσταντανέ σε έναν ερωτικό χορό μεταξύ των δύο ηθοποιών.





 53 χρόνια μετά μοιάζει σαν να μην άλλαξε τίποτα. Μπορεί ο χρόνος να έχει αφήσει τα σημάδια του αλλά όχι στις καρδιές τους. 53 χρόνια μετά οι δυο αγαπημένοι μας ηθοποιοί αγκαλιάζουν ξανά ο ένας τον άλλον.





Στη φωτογραφία που πόσταρε στη σελίδα της στο Facebook η Άννα Φόνσου έγραψε
«Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ...ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΝΑ»





Ο καλός  του   άγγελος

η Μαίρη στέκεται δίπλα του με αγάπη και στοργή στις χαρές στις λύπες , στις  πολύ μεγάλες δυσκολίες..






 




                      Η οικογένεια Μπάρκουλη 









κύριε Μπάρκουλη ..αγαπημένε μας Ανδρέα  ευχαριστούμε  για όσα μας έδωσες 






Ανδρέας Μπάρκουλης: «Κανείς δεν νοιάζεται αν ζω ή αν πεθαίνω!» - See more at: http://elita.philenews.com/el-gr/people-sunantisis/1478/5923/andreas-barkoulis-kaneis-den-noiazetai-an-zo-i-an-pethaino#sthash.Qk63lwzU.dpuf

Ανδρέας Μπάρκουλης, φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Down Town μαζί με τον 11χρονο γιο του και εξομολογείται τις μεγάλες δυσκολίες που ζει τα τελευταία χρόνια.

Ανδρέας Μπάρκουλης: «Κανείς δεν νοιάζεται αν ζω ή αν πεθαίνω!»

- See more at: http://elita.philenews.com/el-gr/people-sunantisis/1478/5923/andreas-barkoulis-kaneis-den-noiazetai-an-zo-i-an-pethaino#sthash.Qk63lwzU.dpuf

Ανδρέας Μπάρκουλης, φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Down Town μαζί με τον 11χρονο γιο του και εξομολογείται τις μεγάλες δυσκολίες που ζει τα τελευταία χρόνια.

Ανδρέας Μπάρκουλης: «Κανείς δεν νοιάζεται αν ζω ή αν πεθαίνω!»

- See more at: http://elita.philenews.com/el-gr/people-sunantisis/1478/5923/andreas-barkoulis-kaneis-den-noiazetai-an-zo-i-an-pethaino#sthash.Qk63lwzU.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου