Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



ΥΛΙΚΑ

  • 6 Μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 2 Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, 125γρ. περίπου το καθένα, κομμένα σε κύβους
  • 300ml Στραγγιστό γιαούρτι (0%)
  • 2 Μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 Μικρές φρέσκες πράσινες πιπεριές (τσίλι) ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • 1 Κουταλιά (γλυκού) σπόρους κύμινου
  • 1 Κουταλιά (γλυκού) κανέλα σε σκόνη
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 Κουταλιά (σούπας) γλυκιά πάπρικα
  • 2 Κύβοι ζωμό κότας
  • Μισή κουταλιά (γλυκού) ξύσμα λεμονιού
  • 1 Κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
  • 1 Κουταλιά (σούπας) κορν φλάουρ
  • Αλάτι & μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με την κανέλα, ρίχνετε το γιαούρτι και το αφήνετε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.

Σοτάρετε ελαφρώς τα κρεμμύδια, τις μικρές πράσινες πιπεριές, την κόκκινη πιπεριά, το κύμινο και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε την πάπρικα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και κρατάτε στην άκρη το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά κι έπειτα προσθέτετε το ζωμό, το ξύσμα λεμονιού και το μισό από το γιαούρτι που έχετε φυλάξει. Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε όλα τα υλικά να σιγοβράζουν μία ώρα περίπου.

Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το ρίχνετε στο υπόλοιπο γιαούρτι και προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα λίγα λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ένα-δυο λεπτά κι αλατοπιπερώνετε.
Το σερβίρετε με ρύζι. Το κοτόπουλο απορροφά κι αναδεικνύει τέλεια το άρωμα των καρυκευμάτων. Η κανέλα, οι μικρές πράσινες πιπεριές κι η γλυκιά πάπρικα που χρησιμοποιούνται σ' αυτήν τη συνταγή συνθέτουν ένα υπέροχο γευστικό σύνολο.



Θρεπτική Ανάλυση (1 Μερίδα)
  • Ενέργεια (θερμίδες) 186
  • Πρωτεΐνη (γρ) 30
  • Λίπος (γρ) 5
  • Κυτταρίνη 0
  • Υδατάνθρακες (γρ) 3
  • Χοληστερόλη (mg) 67
  • Ασβέστιο (mg) 77,5
  • Σίδηρος (mg) 2
  •  
  •  https://www.sintagigiagias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου