Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται βροχή


Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με παροδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στις Σποράδες και πιθανόν τοπικά στο Ιόνιο, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα ορεινά, με πιθανότητα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο να είναι τοπικά έντονα, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 29 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.


Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια και δυτικά, αλλά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 28. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Θερμαϊκό.


Πηγή: meteo.gr   http://www.enikos.gr/society/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου