Νόστιμος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι αλλά και το τσιπουράκι μας!
Τι χρειαζόμαστε:
- Γαύρος
- Χονδρό Αλάτι
- Ξύδι
- Λάδι
- Ρίγανη
- Κόκκους πιπέρι
- Κόκους Μπαχάρι
- Σκόρδο
Πως το κάνουμε:
- Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε τα εντόσθια και τη ραχοκοκκαλιά.
- Αραδιάζουμε τα ψαράκια στο τρυπητό και τα ρίχνουμε από πάνω μπόλικο χονδρό αλάτι. Αν είναι πολλά τα κάνουμε σε στρώσεις και ανάμεσα αλατίζουμε.
- Αφήνουμε τον αλατισμένο γαύρο περίπου 3 ώρες μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
- Ξεπλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ταπεράκι. Προσθέτουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.
- Αφήνουμε το γαύρο μέσα στο ξύδι για περίπου 12 ώρες, καλύτερα μέσα στο ψυγείο.
- Μετά από 12 ώρες βάζουμε το γαυρο σε άλλο τάπερ σκεπάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Τρώγεται την επόμενη μέρα για να προλάβει να πάρει τα αρώματα από τα μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συντηρείται στο ψυγείο αρκετό καιρό. Η συνταγή δεν είναι
δικιά μου, έτσι το κάνουν στο Βόλο, την έμαθα και είπα να τη
μοιραστώ μαζί σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου