Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Aλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 4 αβγά
  • 300 γρ. μυζήθρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 400 ml γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά
  • ανάλογο αλάτι, πιπέρι
  • Πως το κάνουμε:

    1. Χτυπάμε τα αβγά με τα 2/3 της μαργαρίνης καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
    2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (αφού τα έχουμε κοσκινίσει), την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.
    3.  
    4. Αλευρώνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα.
    5. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
    6. Αλείφουμε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες με την υπόλοιπη μαργαρίνη.
    7. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου