Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ομελέτα με 145.000 αυγά!


Τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, παρασκεύασε μια ομάδα σεφ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Ferreira do Zêzere.
Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους ντόπιους που ζουν και εργάζονται εκτός  Πορτογαλίας, οι οποίοι επιστρέφουν το καλοκαίρι στη γενέτειρά τους για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς.
«Σκεφτήκαμε φέτος να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, με τους Πορτογάλους μετανάστες να έρχονται ως εθελοντές στο εγχείρημά μας», λέει ο δήμαρχος της πόλης. Με τον πρωτοφανή αριθμό των 145.000 αβγών, αρκετά κιλά λάδι και βούτυρο, οι σεφ, με επικεφαλής τον Pedro Mendes, έψησαν την ομελέτα μέσα σε ένα τεράστιο μεταλλικό τηγάνι, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για το λόγο αυτό.
Για 6 ολόκληρες ώρες, 150 συνολικά άνθρωποι, που εργάστηκαν σε βάρδιες, κινούσαν το μείγμα και το ξεκολλούσαν από τα τοιχώματα του τηγανιού με ειδικά εργαλεία, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα, επιτυγχάνοντας εν τέλει μια καλοψημένη ομελέτα διαμέτρου 10 μέτρων και βάρους 6 τόνων!
Δείτε τις φωτογραφίες :



http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου